Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama u četvrtak, 1. jula.

Tretman suzbijanja komaraca sprovodiće se u periodu od 20.00 do 24.00 časa i obuhvatiće lokacije Pregrevica, SC “Surčin“, Soko salaš, SAJ „13. maj“, Busije, Grmovac, Zemun Donji grad, Zemun Gornji grad, naselje „Sava Kovačević“, naselje „Bački Ilovik“, Kalvarija, Novi grad, naselje „Vojni put“, Nova Galenika, naselje „13. Maj“, Altina, Plavi horizonti, Školsko dobro.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Ukoliko se lokalni hidrometeorološki uslovi promene, odnosno vremenske prilike ne budu povoljne za sprovođenje hemijskog tretmana suzbijanja odraslih formi komaraca, akcija se odlaže za naredni dan.

Izvor: SrbijaDanas
Prethodni tekstRadovi na saobraćajnoj i komunalnoj infrastukturi od Zemuna do Batajnice
Sledeći tekstTrenira staforda za borbe, pa pas izujedao dete