Centar za kulturu Stara Pazova danas je svečanim programom proslavio svoj rođendan i  šest decenija postojanja.

Ova javna ustanova kulture registrovana je 30. juna 1994. godine, ali je organizovanje kulturnog života u staropazovačkoj opštini započelo je još 1960. godine osnivanjem Radničkog univerziteta „Boris Kidrič“, navodi se u dokumentarnom filmu koji je prikazan u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi na svečanosti povodom obeležavanja šest decenija rada ove ustanove kulture.

Od osnivanja, opštinska ustanova kulture pružala je građanima u staropazovačkoj opštini zadovoljstvo druženja sa muzičarima i muzičkim grupama i ansamblima, pažnja je poklanjana pozorišnoj i likovnoj umetnosti, filmu, kasnije izdavačkoj delatnosti a na  njenom čelu sada se nalazi Vladimir Kerkez.

Mnogo je ljudi ugradilo sebe u razvoj kulturnog života a na scenama u svim mestima opštine gostovali su velikani srpske i jugoslovenske scene iz svih oblasti kulture i umetnosti.

Za dugogodišnju podršku, pojedincima i ustanovama, među kojima su pokrajinski sekretarijat za kulturu i opština Stara Pazova uručene su plakete i zahvalnice, koje su primili Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu i Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.

Za muzičko-dramski program na svečanosti postarali su se  kulturni pregaoci iz ove sredine a u godini obeležavanja jubileja za sve ljubitelje kulture već nekoliko nedelja CZK organizuje besplatne pozorišne predstave i koncerte u više mesta staropazovačke opštine.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstSutra počinje kupališna sezona na Pazovačkim bazenima
Sledeći tekstVremeplov, 1. jul