Portal Batajnica.com saznaje da će uskoro biti rešen jedan od najvećih problema Zemuna. U planu je rekonstrukcija 6,6 kilometara kanalizacione mreže u Starom jezgru Zemuna. Vrednost radova će biti 400 miliona dinara. Tender za izbor izvođača raspisuje Direkcija za građevinsko zemljište krajem februara. Početak građevinskih radova se očekuje u najbržem roku.

BATAJNICA – Druga novina jeste da je sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju započet veliki projekat rešavanja pružnog prelaza u Batajnici. tj nadvožnjaka. Podsećanja radi, projektom je predviđena izgradnja betonskog nadvožnjaka dužine oko 285 metara i širine 12,5 metara. On treba da premosti prelaz preko četiri koloseka brze pruge i prelaz preko saobraćajnica u naselju. Nadvožnjak će biti lociran na oko 400 metara severno od postojećeg pružnog prelaza. Zajedno sa nadvožnjakom, ovim projektom obuhvaćena je rekonstrukcija i izgradnja više od 1.400 metara okolnih saobraćajnica.

OVE GODINE OPŠTINA ZEMUN POSTAJE VELIKO GRADILIŠTE – Opština Zemun je pokrenula niz velikih projekata (očekuju se veliki i veoma uočljivi rezultati) čiji je cilj poboljšanje infrastrukture koji će doprineti svakodnevnom boljem životu građana Zemuna, tj. meštana same opštine.

U planu je rekonstrukcija Keja oslobođenja i Glavne ulice u Zemunu koji će konačno zablistati u punom sjaju na zadovoljstvo svih koji žive u Zemunu. Kada bude završena rekonstrukcija Keja, ispred opštine Zemun planirajo je postavljanje spomenika nekadašnjem gradonačelniku Beograda Branku Pešiću. Takođe, plan je da se radi garaža na platou ispred hale „Pinki“ što je važno za građane jer u tom delu grada nema garaže. Započeto je projektovanje pešačko-biciklističkog mosta Lido – Kej oslobođenja. Očekuje se da bi, po završetku projektovanja, a u narednom periodu biće započeti radovi na realizaciji samog mosta, koji je od veoma velikog značaja za građane.

Pratite portal Batajnica.com i prvi saznajte o novostima iz kabineta predsednika opštine. Očekujte uskoro još lepih iznenađenja i velikih radova na teritoriji opštine Zemun.

Prethodni tekstVremeplov, 17. februar
Sledeći tekstUrnebesna komedija u petak u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi