Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sa predsednikom Gradske opštine Zemun Gavrilom Kovačevićem i rukovodstvom Opštine, predstavnicima gradskih sekretarijata i javnih preduzeća, i članovima Gradskog veća, 16. marta posetio je gradilište u Novogradskoj ulici gde se na mestu uklonjenog vrtića ”Pčelica Maja” punom parom gradi novi vrtić površine 454 kvadrata.

Novi objekat sa jednim etažom gradi se po najvišim standardima bezbednosti kako bi se stvorili uslovi za celovit vaspitno-obrazovni rad za 50 mališana uzrasta od jaslica pa sve do predškolaca. Naručilac radova su Sekretarijat za komunalne i stambene poslove Grada Beograda i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a izvođač je GP ”Morava IN”, d.o.o. iz Kruševca. Objekat bi trebalo da bude završen do kraja aprila 2021. godine.

Bila je to prilika da gradonačelnik Radojičić sa saradnicima poseti opštinsko zdanje gde su domaćini u kabinetu predsednika opštine upriličili radni sastanak.

”Zadovoljstvo mi je da sa predsednikom opštine i njegovim saradnicima razgovaramo pre svega o stvarima koje su u prethodnom periodu urađene u ovoj Opštini, o aktuelnim projektima koje treba u predstojećem periodu zajedno da rešavamo”, istakao je gradonačelnik Beograda Radojičić.

Prema rečima gradonačelnika, veoma je značajna izgradnja nadvožnjaka u Batajnici, dužine 258 metara u vrednosti 640 miliona dinara, koji će razdvojiti železnički i putnički saobraćaj i unaprediti infrastrukturu privredne i industrijske zone.

Ne manje važna je i investicija od 208 miliona dinara u novi park na 7000 kvadrata u naselju Altina, kao i rekonstrukcija tri ulice na Gardošu kako bi se u dogledno vreme, kada epidemiološka situacija dozvoli, u potpunosti ”aktivirao” izgrađeni dunavski pristan za dolazak gostiju što bi uslovilo razvoj turizma, istakao je prof. dr Zoran Radojičić.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević istakao je da se opština opredelila za dvogodišnji plan i skupe investicije, pre svega rešavanje problema grobalja u Batajnici i Ugrinovcima, izgradnju škole, obdaništa i zdravstvene stanice u naselju Altina, rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju Šangaj, izgradnju vodovoda druge faze za naselje Grmovac, rekonstrukciju tri ulice na Gardošu i osnovne škole ”Svetozar Golubović Mitraljeta” u Batajnici.

”U sledećoj fazi tražićemo način da rekonstruišemo centar Batajnice i Zemun Polja, kako bi svi delovi Zemuna dobili pristojan izgled u centralnim delovima naselja. Takođe nas očekuje i rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu, bočnih ulica Preradovićeve i Kosovske, a posebno rešavanje problema parkiranja u centralnom delu Zemuna izgradnjom garaže ispod ‘Pinkija’ i parkinga pored obdaništa ‘Mala sirena’ na Zemunskom keju”, naglasio je predsednik Kovačević.

Sastanak je, prema očekivanjima i domaćina i gostiju, sazvan kako bi timovi saradnika iznašli zajednička rešenja na maksimalnom ubrzavanju procedura za realizaciju tekućih, započetih, kao i planiranih projekata.

Izvor: zemun.rs
Prethodni tekstPotvrda o vakcinaciji – uskoro nova usluga na e-Upravi
Sledeći tekstUsluge MUP-a od danas mogu da se plate i online