Sjajna vest za srpske turiste je da “Lokdaun“ će u Grčkoj već od kraja meseca biti polako ukidan po fazama, a naši turisti će moći na letovanje u zemlju Helena već u maju.

Kako je javila grčka televizija „Star“, Grci počinju da popuštaju stroge antiepidemiološke mere uprkos naglom porastu broja zaraženih, prenosi Blic.

Ipak, grčki stručnjaci su najavili da očekuju da će broj zaraženih pasti tokom sledeće nedelje i da ne očekuju više toliko teških slučajeva u bolnicama.

Prva relaksacija mera kreće već 22. marta, a onda se postupno planira otvaranje. Sve do maja, za kada je najavljeno da će u Grčku na odmor moći da uđu strani državljani.

Srpski turisti će u Grčku ulaziti uz potvrdu o vakcinaciji ili uz negativan test na kovid-19. Ipak, u ovoj prvoj objavi nije definisano koje vakcine se smatraju odobrenim, ali se zasad pretpostavlja da će sve vakcine biti prihvatljiva. Ovu pretpostavku ohrabruje i trenutna situacija sa vakcinacijom u Evropskoj uniji, gde sve više zemalja prihvata vakcine sa istoka.

Plan po kojem će se Grčka otvarati od kraja ovog meseca za sada izgleda ovako:

Mart: Otvaranje maloprodajnih objekata, tržnih centara i frizeri. Kupovina će zasad moći da se obavlja jednom dnevno, uz vremensko ograničenje od tri sata. Istog dana se otvaraju i gimanzaije i fakulteti.
Mart: Otvaraju se i osnovne škole.
April: Otvaranje restorana koji će moći da primaju goste samo u baštama.
Maj: Otvaranje turizma.
Jun: Otvaranje barova i teretana, kao i dozvola za svadbe i krštenja, ali samo na otvorenom.

Izvor: juGmedia
Prethodni tekstVremeplov, 10. mart
Sledeći tekstHyundai Kona N na novim slikama