Na pocetku ove 2021. delimo sa vama lepu vest – stigla je mobilna aplikacija Halo Beba – da bude vaš sigurni saputnik u roditeljstvu.

Aplikacija “HaloBeba – Vaš saputnik u roditeljstvu” je rezultat rada multidisciplinarnog tima stručnjaka i saradnika telefonskog savetovališta “HaloBeba”, koji profesionalno i institucionalno prate razvoj i zdravlje dece, i blisko sarađuju sa porodicama male dece, uz značajna stručna usmerenja Udruženja pedijatara Srbije i Instituta za mentalno zdravlje Beograd.

Uz najvažnije sadržaje o razvoju dece u ranom uzrastu koji su vam dostupni i prilagođeni da budu što jasniji, takođe vas, kroz sadržaj, ohrabrujemo na podsticajno i razigrano roditeljstvo. Na aplikaciji vam je dostupna velika baza tekstualnih i video sadržaja sa praktičnim smernicama o tome kako da svom detetu, kroz svakodnevne porodične prakse, pružite podsticajnu negu i podržite dobro zdravlje, adekvatnu ishranu, stvorite prilike za učenje i igru u sigurnom, bezbednom i podsticajnom okruženju.

Takođe, sadržaj na aplikaciji je usmeren i na vas, roditelje, i to kroz savete o tome kako da se snađete u određenim situacijama u roditeljstvu i kako da vodite brigu o svom mentalnom i fizičkom zdravlju. Roditelji su u centru pažnje aplikacije, kao prva i najvažnija podrška svakom detetu.

Aplikaciju možete preuzeti sa Google Play prodavnice, a Unicef i i Gradski zavod za javno zdravlje rade na tome da bude dostupna i za iOS.

Bogat sadržaj aplikacije raspoređen je u nekoliko oblasti:
Igra i učenje
Podsticajno roditeljstvo
Zdravlje i nega
Dojenje i ishrana
Bezbednost i zaštita
Kutak za roditelje

Nakon što se kreirate nalog na aplikaciji „HaloBeba – Vaš saputnik u roditeljstvu“ biće vam omogućeno da kreirate profil vašeg deteta koji će vam omogućiti da pratite:
– Razvoj i rast vašeg deteta
– Dnevnik razvoja
– Kalendar vakcinacija
– Preventivne preglede kod izabranog pedijatra

Prve dve funkcije će vam omogućiti da pratite napredovanje vašeg deteta. Pošto unesete mere rasta (visina/težina) i razvojne prekretnice koje je vaše dete ostvarilo.
Moći ćete da pratite da li se rast i razvoj odvijaju prema očekivanjima (optimalno), i da dobijate smernice kako dalje da podstičete i podržavate detetov razvoj i rast.

Sistem podrške osmišljen je tako da kao roditelj budete na vreme informisani o aspektima roditeljstva koji su važni za određeni razvojni period vašeg deteta. Aplikacija je namenjena i mamama i tatama, i pruža personalizovane informacije na osnovu detetovog uzrasta i pola, kao i u odnosu na aktuelno godišnje doba.

Aplikacija ne prikuplja nikakve lične podatke koji mogu da identifikuju roditelja ili dete, i ne čuva ih automatski na bilo kom spoljnom serveru. Svi podaci uneti u aplikaciju čuvaju se samo na korisnikovom ličnom uređaju – telefonu.

Neka Halo beba bude vaš saputnik na putu podsticajnog i razigranog roditeljstva!

Prethodni tekstU susret Savindanu izvođenje predstave „Priča o Svetom Savi“
Sledeći tekstPrivremena obilaznica oko radova na pružnom prelazu St.Pazova – Golubinci