„Vidovdanski susreti II“ održana je u nedelju 27. juna 2021. godine, u porti crkve „Svetog cara Konstantina i carice Jelene“.

Drugu godinu Udruženje građana „Vredni šumadinci“ organizuje ovu manifestaciju na kojoj se predstavilo preko 30 udruženja iz cele Srbije, predstavljajući ručne radove, zanatske proizvode, domaće proizvode, rakiju, vino i med. Za sve učesnike organizator je pripremio prikladne nagrade, a Udruženje žena „Surčinke“ je osvojilo prvo mesto za najlepši štand, dok je Udruženju žena ,,Perla” pripalo drugo mesto za najlepši sremački ručak.

Program manifestacije je pored spremanja tradicionalne hrane obuhvatilo i nadmetanje mladih harmonikaša uzrasta do 15 godina, turnire zaboravljenih sportova – nadvlačenje konopca i bacanje kamena sa ramena i likovnu koloniju. Svi posetioci mogli su da uživaju u programu i degustaciji domaće hrane.

Učešće udruženja žena sa teritorije Surčina na ovakvim manifestacijama, u gradovima i mestima širom Srbije, su najlepši način promovisanja Gradske opštine Surčin, njenih potencijala i turističko-gastronomsko-kulturnih vrednosti. Kao i prethodnih godina, Gradska opština Surčin nastaviće da pomaže svim udruženjima sa teritorije Surčina izdvajanjem značajnih sredstava iz budžeta za realizaciju njihovih projekata.

Izvor: surcin.rs
Prethodni tekstBesplatni sportski programi tokom letnjeg raspusta
Sledeći tekstGrad Beograd predstavio projekat „Beotablet” – priprema dece za digitalizaciju