Sekretarijat za investicije čeka građevinsku dozvolu za rekonstrukciju Keja oslobođenja, od Ulice Stavana Markovića do obaloutvrde.

Projekat za izvođenje je skoro gotov i trebalo bi da bude raspisan tender za izvođača radova. To znači da bi uskoro, pre početka leta, mašine već mogle da zauzmu ovaj deo starog Zemuna.

Prema rečim Sekretara za investicije Luke Petrovića, radiće se nova kišna kanalizacija, ali i fekalna kanalizacija. Na jednom delu je i nema, tačnije u zadnjem delu ulice, pa će je sada stanovnici tog dela dobiti. Tu se gradi i kolektor fekalne kanalizacije.

Investicija
Saniraće prostor dugačak 1.069 metara.

– Menjaju se vodovodne cevi, a stavljamo i novu rasvetu celom dužinom ulice. Svuda se stavljaju kamene kocke, menja se kolovozna kontrukcija, sređuju trotoari. Deo od Petra Markovića do Stevana Markovića biće urađen od asfalta, dok će sve do obaloutvrde biti postavljena sitna kocka. Kod zgrade katastra napravićemo parking prostor za četiri laka dostavna vozila kako bi se snabdevala Gospodska ulica. Biće napravljen i parking za turističke autobuse, kod kružnog toka – navodi Petrović.

Ambijentalni izgled
U planu je i obnova poprečnih ulica – Kosovske, Beogradske, Obradovićeve, Davidovićeve i Dr Petra Markovića, koje će dobiti novu kaldrmu. Ovim će biti vraćen ambijentalni izgled starog Zemuna.

Taj kruži tok biće napravljen kod restorana „Bela Napoli“. Ulica će od Njegoševe do obaloutvrde biti proširena na 5,5 metara i tu že biti napravljena okretnica kako bi vozila mogla da se okreću. Tada će i vatrogasna vozila, po prvi put, moži da stigni do tog dela Zemunskog keja.

– Kada radovi počnu, rok za završetak bi trebalo da bude osam meseci, ali će to tek biti definisano projektom koji je u izradi i koga radi „Hidroprojekt“. Radiće se deo dug 1.069 metara, a vrednost projekta je 360 miliona dinara bez PDV – kaže Petrović.

Izvor: novosti.rs

Prethodni tekstKupovina novog bicikla u 2021. – Nemojte prodati stari bicikl dok niste kupili novi!
Sledeći tekstUklanjanje objekata na trasi budućeg Batajničkog nadvožnjaka