Druga sednica Skupštine Gradske opštine Zemun održana je 10. septembra 2020. godine.

Na početku zasedanja izabran je za zamenika predsednika Skupštine Sava Mišković, dok je za zamenicu sekretara Skupštine Gradske opštine Zemun postavljena Dejana Vuković.

U daljem radu Skupštine, većinom glasova odbornika za predsednika Gradske opštine Zemun izabran je Gavrilo Kovačević.

U pozdravnom govoru predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević je istakao kontinuitet vlasti koji od 2009. godine u Zemunu ima Srpska napredna stranka, kao i da se nastavljaju projekti koji su započeti i inicirani u prethodnom periodu. „Target će biti na produžetku Zemunskog keja do Pupinovog mosta, iniciraćemo izgradnju mosta Zemun-Lido, pokušaćemo da u saradnji sa republičkim i gradskim vlastima povratimo sportsku halu „Pinki“ kako bi je građani koristili u mnogo kvalitetnijem i većem obimu nego što je to slučaj danas. Takođe, bićemo posvećeni rešavanju problema građana koji žive u različitim delovima Zemuna. Apostrofiraćemo rešenje problema kanalizacione mreže koja Zemunu nedostaje. Radićemo i na izgradnji i rekonstrukciji školskih objekata, objekata za naše najmlađe sugrađane, kao i na uređenju zajedničkih i međublokovskih površina, da bi kvalitet života građana Zemuna i dalje podizali na jedan viši nivo“, rekao je Kovačević.

Novoizabrani predsednik se zahvalio svim biračima koji su glasali za listu „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, Opštinskom odboru Zemun, aktivistima Srpske napredne stranke, predsedniku Opštinskog odbora i koordinatoru, a naročito predsedniku Aleksandru Vučiću. „Zajedno sa svojim timom trudiću se da i dalje budemo na usluzi građanima Zemuna i da sve planirano ostvarimo“, zaključio je Kovačević i izrazio zahvalnost prijateljima i porodici koji su mu bili neizmerna podrška u njegovom političkom radu dugom 12 godina.

U nastavku zasedanja za zamenika predsednika Gradske opštine Zemun izabran je Žarko Dronjak. Takođe, izabrani su članovi Veća: Vladimir Kostić, Dragan Matijević, Boško Radovanović, Vukašin Bojović, Slobodan Glumac, Ana Beočanin, Đorđe Dukić, Zoran Borjan i Dejan Škaljac.

Obrazovana je Komisija za administrativna i mandatna pitanja, kao i Komisija za dodelu priznanja gradske opštine, i imenovani su novi članovi Izborne komisije.

Po podnošenju ostavke na mesto predsednice Skupštine Gradske opštine Zemun Andrijane Kukolj, odbornici su većinom glasova izabrali za novog predsedavajućeg lokalnog parlamenta Miroslava Gajića.

Na kraju zasedanja odbornici su za glavnog i odgovornog urednika „Zemunskih novina“ imenovali Sonju Jočinac.

Foto: Srbija Danas

Prethodni tekst7,5 hektara građevinskog zemljišta na prodaju u Batajnici
Sledeći tekstVIDEO: Batajnica – O.Š. Svetislav Golubović Mitraljeta