Izgradnja novog doma zdravlja u Ugrinovcima trebalo bi da bude završena do kraja godine, jer je planiranu dinamiku radova usporila pandemija virusa korona.

Majstori u ovom zemunskom naselju počeli su da rade u januaru. Tada je bilo predviđeno da izgradnja bude gotova u avgustu, ali je korona pomerila rok – prvo do početka decembra, a onda do kraja tekuće godine. Gradilište se nalazi u samom centru Ugrinovaca, iza pravoslavne crkve.

„Ovaj projekat je od velikog značaja za građane Ugrinovaca i okolnih naselja. Zdravstvena stanica imaće skoro 1.600 kvadrata, sa službama za zdravstvenu zaštitu odraslih i dece, patronažnom službom, ginekologijom i laboratrijskom dijagnostikom“ – predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević.

Prema njegovim rečima, nova ambulanta bila je neophodna, jer je nekadašnji objekat, star četiri decenije, bio neuslovan. Pored ulaza za odrasle pacijente biće otvorena i apoteka „Beograd“. Grad je za ovu investiciju izdvojio 200 miliona dinara.

Kada budu gotovi radovi na izgranji doma zdravlja, čelnici Zemuna počeće sa uređenjem parkovskih površina u Ugrinovcima, posle čega sledi postavljanje novih cevi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Prethodni tekstVremeplov, 21. novembar
Sledeći tekstVremeplov, 22. novembar