Od 1. januara 2021. godine najavljeno je poskupljenje više različitih usluga i proizvoda u Srbiji, a u nastavku možete pogledati sve šta će nas više koštati od danas.

Voda

Još jedno od ranije potvrđenih poskupljenja je i cena za isporučenu vodu i odvođenje otpadnih voda za sve kategorije potrošača u Beogradu od januara poskupljuje za 5%.

Struja

Možda nećemo baš od 1. januara, ali već od 1. februara struja u Srbiji će poskupeti. U pitanju je povećanje od 3,4% u odnosu na postojeću prosečnu cenu.

Duvanski proizvodi

Prema izmenama zakona o akcizama, prvo poskupljenje cigareta i duvanskih proizvoda očekuje se od januara. Novim zakonskim rešenjem predviđeno je da se do kraja 2025. godine dva puta godišnje za 1,5% uvećava specifična akciza. Ovo poskupljenje povećeće cenu paklice cigareta i za 10 dinara, pa će tako najjeftinije cigarete biti od 270 dinara.

Porez na imovinu

Beograd je među prvim gradovima koji su doneli odluku o prosečnim cenama kvadrata nekretninama za utvrđivanje poreza za imovinu za 2021. godinu. Kako cena kvadrata utiče na porez, većina onih koji poseduju nekretninu moraće da izdvoje veći budžet za to.

PCR test

Za slučaj da vam zatreba PCR testiranje na lični zahtev od danas to će vas koštati za 50% više nego juče. Tako je cena sa 6.000 dinara porasla na 9.000.

TV pretplata

Predlogom zakona koji je usvojila Skupština Srbije propisano je da se TV pretplata za RTS i RTV uveća sa 255 na 299 dinara. Prošle godine krenuli su i slučajevi kod izvršitelja za one koji nisu plaćali.

Izvor: beograduzivo.rs, Foto: Mitar Mitrovic / RAS Srbija
Prethodni tekstPovećava se neoporezivi iznos zarade
Sledeći tekstVremeplov, 2.januar