POTVRDA O VAKCINACIJI – Direktor Kancelarije za IT i e-Upravu, Mihajlo Jovanović, rekao je da će do kraja nedelje na sajtu e-Uprave građanima biti na raspolaganju još dve opcije koje se odnoe na vakcinaciju.

Prva će biti da poruče potvrdu o vakcinaciji. Potvrda se svakako izdaje prilikom imunizacije, međutim već se dešavalo da je građani izgube ili zaborave u čekaonici. Tako će moći da se poruči potvrda koja će građanima onda stizati na e-mail.

Pored toga, biće uvedena nova opcija za one koji su propustili prvi ili drugi termin za vakcinaciju. Oni će moći da prijave da su propustili termin, da obrazolože zašto i da zakažu novi termin za vakcinaciju.

Povodom vakcinacije stranih državljana, s obzirom na to da većina već dugo nije dobila poziv, bez obzira na starosnu grupu, rečeno je da prilikom prijave može da se izabere da li se radi o stranom državljaninu sa boravišem ili bez boravišta u Srbiji.

Ipak, prioriteti su državljani Srbije po kategorijama prioritetnih grupa, tek u narednom periodu biće pozivani prvo strani državljani sa boravištem u Srbiji, a potom strani državljani bez boravišta u Srbiji.

Izvor: beograduzivo.rs
Prethodni tekstDo ponedeljka ne radi ništa osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi
Sledeći tekstGradonačelnik Radojičić posetio opštinu Zemun