Od kupovine zemljišta do obnove mehanizacije, navodnjavanja i zasada

U Razvojnom fondu Vojvodine u toku je 12 kreditnih linija za registrovana poljoprivredna gazdinstva, pravna lica i preduzetnike po najpovoljnijim uslovima. Kamatne stope su od 1- 3% na godišnjem nivou, rokovi otplate su do 7 godina i period mirovanja do 2 godine.

Konkursi su raspisani početkom godine, za njih je opredeljeno 2,5 milijarde dinara a otvoreni su do utroška sredstava.

Pored nabavke nove i poljoprivredne mehanizacije, u prošloj godini a i sada najveće interesovanje poljoprivrednika vlada za kupovinu zemljišta a potencijalni korisnik u trenutku apliciranja ne mora da ima zemlju za koju je zainteresovan, već dobija 365 dana da je pronađe.

Razvojni fond AP Vojvodine nudi i veliki investicioni kredit, kratkoročne kredite za obrtna sredstva do 12 meseci, podršku IPARD fondovima a u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu subvencioniše nabavku nove opreme i sistema za novodnjavanje iz kanalske mreže, a razvoj seoskog turizma u saradnji sa sekretarijatom za privredu.

Poljoprivrednike zanimaju i krediti za investicije, od nabavke opreme, za višegodišnje zasade, plastenike, pčelarstvo. Iznos koji se odobrava kreće se od 300 hiljada dinara do 100 miliona.

Izvor: rtvstarapazova.rs

Prethodni tekstMobilni tim za vakcinaciju u naselju Busije
Sledeći tekstVremeplov, 18. mart