Gradska opština Surčin već treću godinu za redom realizuje projekat podrške porodicama sa decom kroz dodelu paketa za sve bebe koje su rođene na teritoriji opštine Surčin.

Kao i prethodnih godina i ove godine je Javni poziv za podnošenje prijava za dodelu paketa za bebe raspisan 09. februara i odnosi se na period od 10.12.2020. godine do 31.12.2021. godine. Javni poziv obuhvata roditelje, staratelje i hranitelje svih beba rođenih u navedenom periodu, koji uz prijavni obrazac treba da dostave izvod iz matične knjige rođenih za bebu i očitanu ličnu kartu za roditelja, staratelja ili hranitelja sa prebivalištem na teritoriji Gradske opštine Surčin.

– Projekat podrške porodicama sa decom je izuzetno pohvaljen od starne naših sugrađana, što nam daje dodatni podsticaj da nastavimo pozitivan trend koji smo započeli i radujemo se zajedno svakom novom malom sugrađaninu. Prema statistici i podnetim prijavama, može se konstatovati da je opština Surčin svake godine bogatija za 350-400 beba. GO Surčin ulaže sve napore da u skladu sa budžetom koji je ove godine svakako redukovan u odnosu na prethodnu, unapredi položaj dece i omladine i pruži podršku porodicama sa decom i ohrabri ih na povećanje nataliteta.

Uporedo sa Javnim pozivom za pakete za bebe, raspisan je i Javni poziv za auto sedišta, za koji važe potpuno isti uslovi kao i za pakete za bebe. Podelom auto sedišta pokušavamo da promovišemo bezbednost u saobraćaju i unapredimo ga na teritoriji opštine Surčn. Dragi sugrađani, javni pozivi su otvoreni i važe do kraja tekuće godine, a zahteve možete podneti na pisarnici opštine ili poštom. Sve detaljnije informacije, mogu se naći i na sajtu opštine – izjavila je Sanja Karadžić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti GO Surčin.

Izvor: surcin.rs
Prethodni tekstZemun uskoro dobija moderni sportski objekat
Sledeći tekstU opštini Stara Pazova duplo manje venčanja