Prema poslednjim informacijama u novoj Bolnici u Batajnici od uglavnom teških oblika korone leči se više od 400 pacijenata. To je ujedno i 400 porodica kojima su potrebne informacije o njihovim bližnjima koji leže na intenzivnoj nezi. Bolnica je otvorena pre šest dana, u nju su uglavnom transportovani pacijenti koji su ležali u Kliničkom centru Srbije. Do informacija o njiihovom zdravstvenom stanju do skoro je bilo gotovo nemoguće doći.

Prostim “guglanjem” uvidećete da na raspolaganju nema telefona, niti mejla na koji se možete obratiti toj ustanovi. Našoj redakciji su se javili čitaoci koji ne mogu da stignu do informacija o članovima svoje porodice, informacijama koje bi ih umirile i odagnale neizvesnost.

U međuvremenu, “otkriveno” je da je broj prijemne ambulante u Batajnici 011/7755030. Sa tog broja se dalje dobijaju informacije o kontaktima drugih ambulanti u kovid bolnici.

Prethodno, muke porodica pacijenata iz bolnice preplavile su javnost.

Za to vreme u bolnici kreveti se pune. Bolesnici su priključeni na aparate, a lekari se bore za svakog pacijenta.

Najmlađi bolesnik na intezivnoj nezi ima 23 godine, nema nikakve pridružene bolesti, ali je intezivna nega bila neizbežna i pacijentkinja se, kažu lekaru, bori za život.

“Zastanite sa diskotekama, žurkama, da li je moguće, ne teramo vas ni u kakav rat, strpite se kući mesec, dva, tri, ne znam kad će doći vakcina. Kad prođe vakcina i vakcinišemo se, ići ćemo svi, slavićemo”, kaže anesteziolog Dejan Marković.

Bolnica još nije uigrana niti umrežena, ali pruža pomoć i to je, kako tvrdi direktorka Tatjana Adžić Vukićević, najvažnije.

“Ljudi su danonoćno na terenu, rade, provlačimo se ispod kranova, bagera, da bismo došli u deo koji radi i pošteno mogu da vam kažem od ovih 390, jedna trećina bolesnika da nije legla u ovih pet dana, to bi bili sigurni smrtni ishodi”, tvrdi direktorka.

Borba se nastavlja i van bolnice. Snežana je dočekala informaciju, ali ni danas nije saznala kakvo je stanje pacijentkinje koja je pre pet dana stigla u novu kovid bolnicu.

Izvir: NovaS

Prethodni tekstVremeplov, 11.decembar
Sledeći tekstPoljoprivrednicima bespovratno dato oko 7 miliona dinara