U naselju Šangaj mehanizacija je počela sa uklanjanjem objekata koji se nalaze na trasi budućeg nadvožnjaka.

Gradska opština Zemun je po nalogu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u kratkom roku uradila 44 rešenja za eksproprijaciju na predmetnoj lokaciji.

Izgradnja nadvožnjaka u Batajnici nije samo važna zbog buduće brze pruge i unapređenja kvaliteta železničkog saobraćaja, već i zbog toga što će to predstavljati sigurnosni benefit i odlično rešenje koje će umnogome građanima omogućiti bezbedniji pružni prelaz i okruženje.

Projektom je predviđena izgradnja betonskog nadvožnjaka dužine oko 285 metara, širine 12,5 metara. Takođe, taj nadvožnjak će premostiti prelaz preko četiri koloseka brze pruge i prelaz preko saobraćajnica u naselju. Nadvožnjak će se nalaziti oko 400 metara severno od postojećeg pružnog prelaza. Zajedno sa nadvožnjakom, ovim projektom obuhvaćena je i rekonstrukcija i izgradnja više od 1400 metara okolnih saobraćajnica. Izgradnjom nadvožnjaka smanjiće se broj nesreća i incidenata na pružnim prelazima na ovoj deonici, a i biće ostvaren pun protok kako za železnički, tako i za drumski saobraćaj.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Grada Beograda, i jedan je od važnijih investicionih projekata za Gradsku opštinu Zemun.

Izvor: zemun.rs

Prethodni tekstObnova i Keja oslobođenja
Sledeći tekstBatajnica dobija dvoranu