Predstojećeg vikenda, 05. i 06. decembra održaće se besplatna digitalna konferencija Savetovališta Bebiron namenjena sadašnjim i budućim roditeljima u Srbiji. Tokom dva dana svi zainteresovani će imati priliku da pogledaju predavanja vrhunskih stručnjaka na YouTube kanalu Savetovališta Bebiron i da postave pitanja vezana za trudnoću, porođaj, negu i ishranu beba i dece.

  • Prvi  dan konferencije, 05.12, posvećen je trudnoći. Učestvovaće ginekolog Uroš Ravilić na temu fiziologije trudnoće kroz trimestre, govoriće o obaveznim pregledima i kontrolama, kao i o blizanačkoj trudnoći.  O ishrani u trudnoći i tokom dojenja bebe govoriće mr. sci. med. dr Igor Dimitrijev.  Psihijatar prim. dr Slobodan Simić govoriće o ulozi tate u trudnoći i tokom porođaja.
  • Drugi dan, 06.12. posvećen je porođaju, ranom rastu i razvoju dece. Ginekolog dr Maja Milojevićće održati predavanje na temu kako prepoznati prve znake porođaja, koje su sve faze porođaja, daće pojašnjenje o porođaju sa epiduralom i o carskom rezu. Dr Vladan Milojević neonatolog  govoriće o pravilnom dojenju i značaju majčinog mleka. Zatim će na raspolaganju roditelijma biti  priznati beogradski pedijatar dr Marija Petrić, tokom čijeg predavanja ce trudnice   saznati kako se pravilno pripremiti za prvi bebin dan u kući, kao i koje su najčešće zablude roditelja vezano za bebe.Patronažna sestra  Savetovališta Bebiron će svim mladim roditeljima svojim savetima pomoći oko najčešćih problema vezano za kupanje i presvlačenje bebe. I na kraju konferencije logoped  dr sci. med. Nataša D. Čabarkapa će sa svojim savetima pomoći roditeljima da na pravilan način pomognu razvoju govora kod dece. Oba dana konferencija počinje u 11.00.

Savetovalište Bebiron je neprofitna organizacija, jedinstveno digitalno stručno savetovalište namenjeno trudnicama, mamama, tatama, bakama, kao i svima onima koji sa puno ljubavi i pažne brinu o svojim bebama. Savete mogu dobiti od tima pedijatara, ginekolga i patronažnih sestara, tokom 24 časa, svih 365 dana u godini, putem Facebook, Instagram i Viber naloga.
Više detalja o Savetovalištu Bebiron i o digitalnoj konferenciji može se naći na zvaničnom sajtu, društvenim mrežama i Viber grupi Savetovališta Bebiron:

Izvor: beogradzadecu.com

Prethodni tekstPridružite se Orkici i otkrivajte zajedno čarobni svet prirode i životinja
Sledeći tekstOdržana 13. Izložba suvenira i turističkih publikacija