Kancelarija za mlade Gradske opštine Zemun je u saradnji sa udruženjem ”AIESEC” na Zemunskom keju 24. jula organizovala svojevrsni kreativni sajam kulture pod nazivom ”Global Village 2021”.

Posetioci su imali jedinstvenu priliku da se druže sa studentima iz Rusije, Turske, Gruzije, Tunisa, Azerbejdžana, Libana, Nemačke, Holandije i Meksika, koji su im predstavili svoju nacionalnu hranu i piće i tradicionalne nošnje. To je bila prilika da svoje domaćine nauče folkloru, čime je ostvaren moto manifestacije, a to je da je svet u 21. veku zaista postao ”globalno selo”.

Gosti iz inostranstva učesnici su volonterskih projekata i jezičkih radionica za zemunske osnovce i srednjoškolce.

Ova manifestacija, koja je u Zemunu već tradicionalna, ima za cilj uklanjanje geografskih i kulturoloških barijera, poziva na toleranciju i poštovanje različitosti.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.Izvor: zemun.rs

Prethodni tekstVremeplov, 27. jul
Sledeći tekstU planu veliki poslovni kompleks u Zemunu, četiri zgrade površine 70.000 m2