Sinoć je u Staroj Pazovi u prostorijama slovačkog parohijskog doma predstavljena knjiga profesorke doktorke Ane Marić Narodni običaji i verovanja Slovaka u Staroj Pazovi. 

Reč je o njenim naučno – istraživačkim radovima u kojima je pažnju posvetila pazovačkom dijalektu i  etnologiji, a koje je za izdanje pripremio novinar, pisac i prevodilac Martin Prebuđila.

Ana Marić, rođena Vesteg,  rodom iz Stare Pazove,  ceo svoj radni vek je  provela na Katedri za slovački jezik Filozofskog fakulteta u Novom Sadu a knjiga je izašla povodom njenog nedoživljenog 70. rođendana.

Pored autora, o bogatoj istraživačkoj delatnosti ove univerzitetstke profesorke govorile su i njene studentkinje, kasnije koleginice, docent Jasna Uhlarik i profesor doktor Ana Makiš. Knjiga sadrži 200 strana, štampana je u 500 primeraka, izdavač je Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka a izdavanje je finansijski pomogla i Opština Stara Pazova.

Promociji su prisustvovali članovi njene porodice a u muzičkom delu programa učestvovali hor Tilija i profesorka gitare Ana Havran.

Književno veče je deo obeležavanja 250 godina dolaska Slovaka u Staru Pazovu.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstPotrebna dokumenta za put u Grčku
Sledeći tekst„Srem u Srcu“ u subotu u Novim Banovcima