Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun, 18. juna, na terenu SC Partizan Teleoptik u Zemunu u okviru ”Međunarodnog dečijeg festivala” svečano je otvoren Peti ”Dragan Mance Kup 2021”.

Kup je otvorio predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević istakavši da atmosfera u SC Partizan Teleoptik, broj učesnika, njihova borbenost i srčanost s kojom su se odazvali na predstojeća sportska nadmetanja i od Zemuna napravili sportsku prestonicu Evrope obavezuje lokalnu upravu da pruži još veću podršku jednom ovakvom događaju u narednim godinama.

”Zahvaljujem vam se što ste se odazvali u ovolikom broju i očekujem da date koliko možete, vodeći računa o fer pleju, jer nas je sve ovde okupio jedan vanserijski igrač i čovek, Dragan Mance. Mi ćemo sa svoje strane učiniti sve što je u našoj moći da ovaj turnir postane jedan od najboljih u Evropi”, naglasio je Kovačević.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i zamenik predsednika GO Zemun Žarko Dronjak, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, dok je u ime Stručnog štaba, uprave i prvotimaca ”Partizana” prisutne pozdravio Aleksandar Stanojević.

Negovanju uspomene i sećanja na slavnog centarfora Dragana Mancea kroz druženje i fudbalsku igru kojoj je bio bez ostatka posvećen, ove godine se prvi put pridružila GO Zemun, omogućivši organizatorima da ugoste čak 248 ekipa dečaka uzrasta od osam do 12 godina, od kojih i 16 timova devojčica, 120 sudija, iz Srbije i zemalja okruženja: Bugarske, Rumunije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Mađarske.

Turnir će trajati tri dana i 20. juna biti zatvoren dodelom pehara i medalja najuspešnijim ekipama i pojedincima.

Izvor: zemun.rs
Prethodni tekstVremeplov, 18. jun
Sledeći tekstNagrađen naučni podmladak