Tradicionalni beogradski letnji festival Zemun Fest i ove godine održaće se od 23. do 27. avgusta na tri lokacije u srcu jednog od najlepših delova grada.

Na samom kraju avgusta, Zemun će biti mesto filmskih premijera, umetničkih izložbi, jedinstvenog street market-a i tri koncerta muzičkih velikana, Partibrejkersa, Van Gogh i YU Grupa. Ovo izdanje Zemun Festa biće u znaku legendarnih Zemunaca – YU Grupe, koji su obeležili istoriju jugoslovenskog rokenrola, ali i istoriju ovog kraja Beograda. Publika Zemun Festa imaće priliku da 24. avgusta uživa u projekciji filma “YU grupa – Trenutak sna” reditelja Darka Lungulova.

Dragi i Žika Jelić ne kriju zadovoljstvo što će imati priliku da sviraju u svom Zemunu i što će se na festivalu, pod vedrim nebom, i prikazati i film o njima: „ U Zemunu smo stasavali, dobili ime, Zemun i Dunav neizbežni su za nas, u Zemunu živimo, stvaramo, vežbamo..Radujemo se i filmskoj projekciji i koncertu, čekamo vas sa zadovoljstvom, mi smo uvek spremni, mi živimo rokenrol!“ izjavili su Jelići.

YU grupa će na glavnoj bini na Zemunskom keju 27. avgusta zatvoriti festival, na kome će prethodno svirati 24. avgusta sastav Red danger, 25. avgusta Partibrejkers i 26. avgusta grupa Van Gog.

Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Izvor: Nedeljnik.rs, Foto: Wood
Prethodni tekstDa li je klima-uređaj štetan po zdravlje najmlađih
Sledeći tekstRodila se dok joj je mama bila u komi