Na prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koja se održala u Domu kulture u Novim Banovcima odazvao se veliki broj davalaca.

Krv su dale 62 osobe, a samo njih troje je odbijeno. Bitno je da se probudila humanost kod mladih ljudi, pa su 22 osobe prvi put donirale dragocenu tečnost. Ni hladnoća, ni epidemija nisu sprečili humane ljude da pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

Prilikom organizacije preduzete su sve neophodne preventivne mere radi sprečavanja širenja i prenosa korona virusa u skladu sa svim propisima.

Izvršena je dezinfekcija prostorije pre početka ali i po završetku akcije. Volonteri Crvenog krsta i zaposleni u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine imali su adekvatnu zaštitnu opremu kao i sredstva za dezinfekciju.

Iz Crvenog krsta Stara Pazova i Zavoda zahvaljuju se svim ljudima širokog srca, a pogotovo mladim davaocima koji su pobedili strah, prvi put donirali krv i tako postali članovi jedne velike porodice za spasavanje života.

Ne postoji bolji način da se započne Nova godina od toga da se pomogne onima kojima je pomoć neophodna, a pošto su sve krvne grupe u deficitu ovo je jedna od boljih akcija davanja krvi.

„Budimo još humaniji i pomozimo jedni drugima. Krv treba da čeka pacijenta, a ne pacijent krv.“ – poručili su organizatori akcije.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstKK Mladost Zemun savladao KK Dunav
Sledeći tekstVremeplov, 11.januar