Veliki broj beba svoje prve dane života provede u borbi za život, ali to nije bio slučaj sa jednom malom Leom.

Ona je svoju borbu za život započela i pre samog rođenja, u maminom stomaku – onda kada je nesrećna žena u šestom mesecu trudnoće u Urgentni centar došla u stanju post reanimacione kome.

Iako su se lekari nadali najboljem ishodu, on se nije desio. Nakon devet dana kome u kojoj se nalazila trudnica i odluke lekara da se beba u petom/šestom mesecu trudnoće rodi, njena majka je preminula. I od tog trenutka mala Lea je čudo ali i heroj.

Zbog duboke kome u kojoj se nalazila Leina mama, boravak u njenom stomaku na ovu malu devojčicu ostavio je moždano krvarenje najvećeg stepena i hemoragijski infarkt. Dijagnostikovano joj je i Cerebralna paraliza.

Lea je nažalost dete višestruko ometeno u razvoju ali i pored svega ona je vesela i nasmejana danas već petogodišnja devojčica.

Iako veliki borac, Lei je potrebna pomoć svih nas! Njen tata i ona ostali su sami. Porodica je godinama finansirala lečenje, ali usled visokih troškova više nisu u mogućnosti da sami nastave finansiranje.

Objava Leinog oca, Nikole na svom Fejsbuku, govori zapravo koliko je situacija ozbiljna, i koliko se Lea, kao i svi pored Lee bore za bolje sutra.

Lea ima volju za životom
„Mislio sam da možemo sve sami. Da letimo, da pomeramo planine, da okrenemo planetu… Mislio sam… Ali, ipak moramo zajedno, možemo zajedno.

Ovo je Lea. Njena mama je pala u komu u 6. mesecu trudnoće… Posle 9 dana Lea je morala da se rodi. Mama je preminula tri dana posle porođaja. Nikad nije stigla da zagrli svoju ćerkicu, da joj tepa, da je voli. Lea je rođena sa 800 grama. Imala je krvarenje na mozgu 4. stepena, konvulzije, hemoragijski infarkt. Posle 27 dana na respiratoru je vraćena u život.

Proveli smo 3 meseca na institutu za neonatologiju. Od prvog dana kada je stigla kući počeli smo za fizikalnim terapijama. Kasnijim pregledima je utvrđeno da Lea ima cerebralnu paralizu i veliko i trajno oštećenje malog mozga.

Lea danas ima pune 4 godine, ne hrani se samostalno, ne hoda stabilno, ne priča. Mnogo toga NE ali ima jedno veliko DA. Volju za životom.

Ja sam Lein tata. Imam dve najveće ljubavi na celom svetu. Jedna nas gleda ponosno sa neba, druga mi spava na ramenu i sanja bolje sutra“, stoji u objavi ovog hrabrog oca.

Za dalji napredak Lei su neophodni svakodnevni tretmani defektologa, logopeda, somatopeda, banjska rehabilitacija, ali i tretmani u inostranstvu koji bi doprineli da Lea napreduje i što bolje se osposobi za dalji život koji je pred njom, a koji uz dijagnozu Cerebralna paraliza, nije ni malo lak. Uz to sredstva su neophodna i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Leino bolje sutra

Novac za Leino lečenje možete donirati na sledeći način:

Lei možemo pomoći slanjem SMS poruke 1501 na 3030

Uplatom na dinarski račun:
160-6000001670854-59

Uplatom na devizni račun:
160-6000001671250-35

IBAN:RS35160600000167125035
SWIFT/BIC:DBDBRSBG

Prethodni tekstYU Grupa na Zemun Festu
Sledeći tekstStižu besplatni udžbenici – Kako će se preuzimati?