Budući da je Srbija u programu velikih investicija u ekološku infrastrukturu, za Staru Pazovu i Inđiju biće izdvojeno 60 miliona evra za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i 55 kilometara kanalizacione infrastrukture, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

„U naredne dve godine Stara Pazova i Inđija neće imati problema sa otpadnim vodama, a u planu je da u narednih pet godina više od 80 odsto otpadnih voda u Srbiji bude prečišćeno“, istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je obišao radove na državnom putu Stara Pazova–Stari Banovci i kružnom prelazu, gde se u okviru projekta izgradnje brze pruge Beograd–Novi Sad gradi nadvožnjak. Reč je o rekonstrukciji tri izuzetno važne deonice državnog puta u Staroj Pazovi koji su pred završetkom i kružnoj raskrsnici državnih puteva IIA 127 u Staroj Pazovi, deonici Stara Pazova–Stari Banovci i deonici Stari Banovci–Ruma.

U okviru izgradnje brze pruge Beograd–Novi Sad, krajem januara za drumski saobraćaj je zatvoren putni prelaz u Staroj Pazovi i započeti su radovi na izgradnji novih koloseka i novog putnog nadvožnjaka preko pruge.

Momirović je nakon obilaska radova, zajedno sa predsednikom Opštine Stara Pazova Đorđem Radinovićem i v.d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zoranom Drobnjakom, istakao da je neophodno što pre uraditi završni sloj asfalta i izgraditi nadvožnjak u Staroj Pazovi, koji ide preko pruge koja će biti najbrža u Istočnoj Evropi.

„Dok građanima ove lokalne samouprave ne obezbedimo komfornu komunikaciju, nećemo pustiti brzu prugu, jer nam je važno da im obezbedimo slobodno i bezbedno kretanje“, istakao je Momirović.

Izvor: Energetski portal