Od decembra prošle godine do marta ove godine radnici radne jedinice Zelenilo JKP Čistoća zasadili su oko 5000 sadnica u više naselja staropazovačke opštine. Uređivanje zelenih površina je u toku, a posle praznika Zelenilo će vršiti zamenu sezonskog cveća.

U cilju zaštite i očuvanja životne sredine, JKP Čistoća tokom cele godine uređuje i održava naselja staropazovačke opštine. Konstantnom sadnjom novih stabala trude se da oforme što više drvoreda i obezbede što više kiseonika

„Najbolji zaštitni pojas nalazi se na putnom pravcu od Nove Pazove do Starih Banovaca, a taj pojas je podignut pre 15-20 godina, drugi putni pojas koji nam je najtrajniji je između Stare Pazove i Nove Pazove i tu se nalaze platani koji su posađeni pre 70 godina, dok su svi ostali pojasevi dosta ne posađeni“, izjavila je Sanja Kišgeci rukovodilac RJ Planiranje i uređenje naselja za Rtv Staru Pazovu.

U saradnji sa lokalnom samoupravom i organizacijom Posadi svoj hlad RJ Zelenilo tokom prethodnih nedelja podelila je građanima i sadnice belog jasena. Prolećno ulepšavanje gradskih zelenih površina počelo je orezivanjem drvoreda i košnjem.

„Trudimo se da u svakom naselju održimo nešto cvetnih leja, da to cveće doprinese nekom koloritu i raspoloženju građana, a početkom maja planirana je akcija zamene sezonskog cveća. Prilikom te akcije skida se cveće koje je posađeno u jesen i menja se vrstama koje mogu da podnesu letnje vrućene, a koje će ostati do jeseni“.

Radnici ovog preduzeća trenutno rade na košenju zelenih površina na putnim pojasevima i uređenju grobalja na teritoriji cele Opštine. Brigu za okolinu u kojoj živimo Čistoća će nastaviti i u narednom periodu.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstPorazi Jedinstva, Omladinca i Dunava
Sledeći tekstPazovačke balerine nižu uspehe