Na atraktivnoj lokaciji niče kancelarijski prostor od 69.000 kvadrata.

Kompanija AFI priprema izgradnju još jednog poslovnog kompleksa u Beogradu. Radi se o prostoru nekadašnje industrije Zmaj u Zemunu, koja se nalazi između železničke pruge i autoputa Beograd-Šid i zauzima parcelu od oko 69.000m2. Potvrđeni urbanistički projekat sa idejnim rešenjem izradio je projektni studio Bureau Cube Partners iz Beograda.

Građevinska parcela se nalazi u neposrednoj blizini nove železničke stanice Zemun.

Projekat je obuhvaćen planovima za privrednu zonu Autoput, u okviru celine Sever 2, koja je zbog specifične pozicije i dobre povezanosti dobila poslovno-komercijalnu namenu. Građevinska parcela se nalazi u neposrednoj blizini nove železničke stanice Zemun, što će budućim korisnicima omogućiti direktan pristup gradskoj železnici, piše Beobuild.

Atraktivna lokacija
Sa planiranim infrastrukturnim projektima, ova privredna zona postaće vrlo atraktivna, kako zbog planirane brze pruge, tako zbog budućeg železničkog kraka do aerodroma i planiranog terminusa druge metro linije, što je čini izuzetno primamljivom za razvoj različitih privrednih, poslovnih i komercijalnih delatnosti.

Zona ima i već realizovano zasebno isključenje sa autoputa (Bulevar Arsenija Čarnojevića), što je samo još jedna pogodnost u već izuzetnoj infrastrukturnoj povezanosti.

Dve faze realizacije
Poslovni kompleks Zmaj biće realizovan kroz dve faze, tokom koje je planirana izgradnja pet slobodnostojećih objekata, a svi objekti koji se trenutno tamo nalaze biće srušeni.

Trenutnim projektom obuhvaćena je prva faza, koja podrazumeva dva objekta spratnosti Pr+4+Ps ukupne bruto površine blizu 31.000m2, dok bi u drugoj fazi kompleks bio proširen za još tri objekta od skoro 37.500m2.

Poslovni kompleks Zmaj činiće pet slobodnostojećih objekata.

Urbanističkim projektom je obuhvaćena izgradnja nove infrastrukture, a parcelu će okruživati i dve nove saobraćajnice, jedna koja će se pružati paralelno sa pravcem železničke pruge (C18) i druga koja će kompleks povezati sa postojećim isključenjem na autoputu (C19).

Bez podzemnih garaža
Objekti će imati ventilisane fasade od kompozitnih panela, sa akcentovanim ulaznim delom, i staklenom zid zavesom na povučenom spratu. Za potrebe prve faze planirano je 472 parking mesta na otvorenom, pošto je kompleks planiran bez podzemnih etaža.

Izvor: gradnja.rs
Prethodni tekstVozač pokušao da zaustavi autobus, srča rasuta po celoj okretnici
Sledeći tekstVremeplov, 3. avgust