Gradska opština Zemun kao pokrovitelj i Sportsko udruženje “Dragan Mance Kup“ predstavili su novu kampanju za Šesti međunarodni dečiji fudbalski festival “Dragan Mance Kup 2022“.

Tim povodom 16. decembra održan je novogodišnji koktel u galerijskom prostoru Kancelarije za mlade GO Zemun, na kojem su se prisutnima obratili zamenik predsednika Zemunske opštine Žarko Dronjak i predsednik SU “Dragan Mance Kup“ Goran Mance.

“Uverili smo se da je ovakav dečiji fudbalski turnir, ovog obima i popularnosti, jedinstven u Beogradu i Srbiji, a i šire, i posebno smo ponosni što se organizuje i održava upravo kod nas u Zemunu, tako da ćemo s još više elana pomoći da bude masovniji i bolji“, izjavio je  Žarko Dronjak.

“Dragan Mance Kup“ se 30 godina održavao u naselju “13.maj“, odakle je tragično nastradali fudbaler Dragan Mance, a poslednjih pet godina na terenima SC “Partizan Teleoptik“.

“Gradska opština Zemun je pomagala, a od 2021. godine postala pokrovitelj dečije fudbalske manifestacije koja je otkako se održava ugostila 932 tima iz Srbije i inostranstva, više od 13 hiljada mališana, odigrano je 2.110 utakmica i postignuto blizu sedam hiljada golova“, istakao je organizator Goran Mance.

Predstavljen je novi kalendar za 2022. godinu, inovirani sajt sa prevodom na 12 svetskih jezika sa elektronskom prijavom za Kup i novi reklamni spot u kome učestvuje poznati reprezentativac Aleksandar Mitrović.

Prethodni tekstNova podela auto sedišta za decu u Zemunu
Sledeći tekstHitno rešenje za poplave u Batajnici i Ugrinovcima