U petak, 6. avgusta 2021. godine tretiraće se odrasle forme komaraca sa zemlje i iz vazduha na teritoriji opštine Stara Pazova u naseljenim mestima: Stari Banovci, Novi Banovci, Surduk, Belegiš, Stara Pazova, Golubinci, Nova Pazova, Krnješevci i Vojka.

Tretman odraslih formi komaraca je planiran za dan u periodu između 18 -22 časa, ukoliko se steknu optimalni meteorološki uslovi.

U slučaju neodgovarajućih meteoroloških uslova, akcija suzbijanja komaraca će se pomeriti za drugi termin, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena.

Biocid koji će se primeniti u suzbijanju odraslih formi komaraca je DELTASECT 1,2 ULV. Upozoravaju se pčelari da je biocid toksičan za pčele, te je neophodno ukloniti košnice najmanje 5 km, od mesta tretiranja. Dejsto biocida traje 3 dana.

Takođe u petak 06.08.2021. godine od 8 časova biće obavljen i larvicidni tretman komaraca u kanalima, barama i priobalju Dunava na teritoriji opštine Stara Pazova. Radiće se sa zemlje preparatom LARVASTOP ZG, PIRIPROX ZG, koji nije opasan za pčele.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstU Busijama obeležen Dan sećanja na stradanje i progon Srba
Sledeći tekstNaša opština može da se pohvali najstarijom kućom u prestonici, ali i najstarijom zdravstvenom ustanovom u ovom delu Evrope