Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i pomoćnik predsednika Andrijana Kukolj 26. juna obišli su radove na rekonstrukciji Ulice Sibinjanin Janka, zajedno sa pomoćnikom Gradonačelnika Aleksandrom Markovićem i v.d. direktora ”Putevi Beograda” Draganom Đorđevićem.

”U Zemunu se trenutno realizuje više od 15 velikih projekata koji se odnose na Staro jezgro Zemuna. Jedan od tih projekata je i rekonstrukcija Ulice Sibinjanin Janka, a u planu su i rekonstrukcije Fruškogorske, Njegoševe i Zmaj Jovine ulice. U pripremi su i radovi na rekonstrukciji Ulice Kej oslobođenja, uključujući tu i uređenje zelenih površina i pešačkih staza na Zemunskom keju. Rekonstruisane će biti i Glavna, Preradovićeva, Kosovska, Beogradska, Petra Zrinjskog i Davidovićeva ulica. U planu je i izgradnja garaže ispod platoa KSC ”Pinki”. U narednom periodu, uz uređenje još nekih fasada, novi materijali koji se koriste u uređenju centra Zemuna učiniće da naša opština zablista novim sjajem”, kaže predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević, uz napomenu da je jedan od najznačajnijih projekata rekonstrukcija kanalizacione mreže dužine 6,6 kilometara u tridesetak ulica Starog jezgra Zemuna.

Ulica Sibinjanin Janka se rekonstruiše u dve faze. U prvoj fazi  je postavljena kocka od Grobljanske ulice do Ulice Despota Đurđa u dužini od 260 metara.  U drugoj fazi, koja je sada u toku, duž Ulice Sibinjanin Janka radnici će postavljati kocku od Ulice Despota Đurđa do Klaoničke ulice.

Rok za završetak radova u Ulici Sibinjanin Janka je 10. avgust, a zatim sledi rekonstrukcija Klaoničke ulice.

Izvor: zemun.rs
Prethodni tekstOdržana sedma sednica Skupštine GO Zemun
Sledeći tekstOčišćen prostor oko mešovite pijace u Bačkom Iloviku