Opština Surčin i Udruženje građana „Asocijacija za bezbednost u saobraćaju“ tokom juna realizuju projekat „Mobilni edukativni saobraćajni poligon za decu“, namenjen učenicima od prvog do trećeg razreda.

Akcija je počela pre dva dana u OŠ „22. oktobar“, dok je juče održana u OŠ „Vuk Karadžić“, a trajaće do 16. juna. Radiće se na saobraćajnom poligonu specijalno postavljenom za edukaciju dece, a cilj je da se u bezbednim uslovima mališani nauče pravilnom ponašanju u saobraćaju.

Oni se prvo kreću na poligonu kao pešaci i pažljivo prelaze ulicu na pešačkom prelazu i semaforu, dok ostala deca za to vreme voze automobilčiće i uče da poštuju saobraćajna pravila u ulozi vozača. Nakon toga se menjaju uloge i na kraju časa sa instruktorima vožnje svi učenici dobijaju infor matore o bezbednom ponašanju učesnika saobraćaja u vidu vozačkih dozvola na saobraćajnom poligonu.

Takođe, iz gradskog budžeta izdvojena su sredstva u iznosu od tri miliona dinara kako bi u Surčinu bili realizovani planirani projekti koji se odnose na bezbednost u saobraćaju.

Izvor: Novosti.rs
Prethodni tekstUskoro novi park u naselju Altina
Sledeći tekstSpomenik Branku Pešiću na Velikom trgu