Dom zdravlja Surčin, u saradnji sa Gradskom opštinom Surčin, organizovao je danas u Ambulanti u Jakovu, mobilni punkt za revakcinaciju i vakcinaciju građana kineskom Sinofarm vakcinom.Od 8-13 časova, u Jakovu je revaksinisano 136 a vakcinisano 42 građana.

Već dve nedelje se organizuju mobilni punktovi za vakcinaciju građana po selima, a zainteresovanost građana je velika. Dr Marko Berak, nadležni lekar Doma zdravlja u Surčinu rekao je da je do sada vakcinisano preko 11300 građana sa teritorije Gradske opštine Surčin, a od toga revakcinisano 64%. Dodao je i da je na mobilnim punktovima po selima vakcinisano preko 900 građana, od toga oko 70% je revakcinisano. Angažovane su i terenske lekarske ekipe Doma zdravlja u Surčinu koje obilaze slabo pokretne i nepokretne građane, koje ih na licu mesta vakcinišu i revakcinišu.

I naredne nedelje će se nastaviti sa organizovanjem mobilnih punktova po selima, radi imunizacije građana:

* u sredu 14.04.2021.god. u Ambulanti u Boljevcima
* u četvrtak 15.04.2021.god. u Ambulanti u Bečmenu
* u petak 16.04.2021.god. u prostorijama JP ,,Surčin,, u Dobanovcima, ul. Ive Lole Ribara br.2
* u subotu 17.04.2021.god. u Ambulanti u Jakovu

Pored mobilnih punktova po selima, neprijavljeni građani preko portala E-uprave, mogu da dođu svakog radnog dana i subotom od 9-19 časova u Dom zdravlja u Surčinu i imunizuju se od korona virusa.

Mobilni punkt u Jakovu ispred Doma zdravlja Surčin posetio je dr Marko Berak, a ispred Gradske opštine Surčin Bojan Jovanović, pomoćnik predsednika GO Surčin  i Snežana Vukenović.

Izvor: surcin.rs, Tekst: Marina Kuzmanović; Foto: Marijana Vučić
Prethodni tekstBelegiški lovci posadili preko 2000 stabala hrasta u ataru
Sledeći tekstVremeplov, 11. april