Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak i predsednik opštine Surčin Stevan Šuša otvorili su danas novi vrtić „Paun” u Surčinu, kapaciteta 250 dece.

Mališani sutra kreću u novi objekat u čiju adaptaciju je Grad Beograd uložio oko 60 miliona dinara.

– Bitno je i da u uslovima epidemije investicije ne stanu. Novi vrtić je korak dalje ka ukidanju liste čekanja u Beogradu, a u Surčinu je više neće biti za roditelje u prioritetu – rekao je Gak.

On je istakao da je dolaznost u beogradskim vrtićima zbog virusa korona smanjena i iznosi oko 42 odsto, što je, kako je rekao, dobro, jer u vrtiće u ovim uslovima dolaze deca samo onih roditelja koji ne mogu da rade od kuće.

Stevan Šuša istakao je da je značaj još jednog vrtića za opštinu ogroman, te da je ovo drugi vrtić u Surčinu otvoren u poslednjih godinu dana.

– U planu je izgradnja još jednog novog vrtića, za šta su Opština i Sekretarijat već pokrenuli inicijativu, a čime će potrebe opštine za vrtićima biti potpuno zadovoljene – zaključio je Šuša.

Vrtić je površine 920 metara kvadratnih, adaptaciju nekadašnje škole finansirao je Sekretarijat za investicije, dok je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu finansirao opremanje objekta.

Prethodni tekstBlizu, a daleko od auto-puta
Sledeći tekstVremeplov, 25. novembar