Na državnom takmičenju u Pančevu, održanom polovinom aprila ove godine,  među 900 učesnika, tri grupe sportsko – plesnog udruženja Pirueta iz Stare Pazove osvojile su tri prva mesta.

Jana Božić i Mia Jeremić bave se već duži niz godina baletom i u tome baš uživaju, a naporni treninzi doveli su do rezultata da baš Piruete osvoje tri prva mesta na takmičenju. Obučene u srebrno crne kostime, sa posebnim frizurama i šminkama zablistale su na sceni.

Talenat bez vežbe ne znači ništa, kažu starije devojčice sa nekolikogodišnjm iskustvom,  iz grupe  juniora, a pored njih na takmičenju su učestvovale i kids i mini grupa u kojoj su deca uzrasta 5 i 6 godina.

Uzbudljive vežbe, koreografije, stalno putovanje, uzbudljiva su dešavanja sa kojima se svakodnevno susreću  Dunja Atanacković, Maša Klipa i Dunja Štrbac. One na treninzima uvek uče nešto novo, a naporan trening uvek počinje i zvaršava se zabavom.

Plesači se ocenjuju u nekoliko kategorija: na osnovu uzrasta i disciplina, koje mogu da podrazumevaju klasičan,  moderan i džez balet a upravo ova dva se igraju u pazovačkoj Pirueti.

„Jedan i drugi balet imaju za bazu klasičan balet, ali mi sa decom radimo neku vrstu modernog baleta sa drugačijom muzikom, a u sam trening uključeno je i dosta gimnastike. Vrlo sam ponosna na decu jer su istrajne i što dolaze na treninge, a ljubav prema baletu je najbitnija“, izjavila je za Rtv Stara Pazova Nina Staničić, direktor i koreograf  sportsko – plesnog udruženja Pirueta.

Udruženje radi u Staroj Pazovi već deset godina. Prošle su imali online treninge, kako bi deca ostala u psihofizičkoj formi, a od novembra se vratili u salu. U prethodnom periodu beleže mnogo nastupa, takmičenja i gostovanja, zapaženih uspeha, ne samo u zemlji, već i po Evropi, pre svega u Italiji, Austriji i Češkoj, kojima se uskoro ponovo nadaju a do tada vredno vežbaju. Trenutno imaju 8 grupa devojčica, koje dolaze iz Stare Pazove i Inđije. Treninzi, koji pored modernog i džez baleta,  podrazumevaju  i korektivne vežbe tela, veoma važne za decu, održavaju se dva puta nedeljno.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstAkcija JKP Čistoće – Posadi svoj hlad
Sledeći tekstNova akcija čišćenja – Uređenje Zemun polja