U Vojki je počela 30. likovna kolonija „Kosmik art – Ljubiša Marić“. Skup umetnika je prvi put organizovan ratne 1991. godine na inicijativu Ljubiše Marića, naivnog slikara iz ovog sela, čije ime je uneto u naziv manifestacije, pre 10 godina, nakon njegove smrti.

Ovu manifestaciju, koja je od posebnog značaja za opštinu Stara Pazova otvorila je Nataša Mićić, predsednica Skupštine Opštine Stara Pazova a u ime domaćina goste i brojnu publiku pozdravila Jelena Inđić, predsednica Saveta MZ Vojka.

U kulturno – umetničkom programu učestvovali su tamburaši Ljubinka Lazića kao i učenici njegove muzičke škole iz Vojke. Ove jubilarne godine, na likovnom sazivu učestvuje 33 slikara i vajara, od kojih je 27 već dolazilo a šestoro učestvuje po prvi put. Neki su počeli da stvaraju juče, a svi će radiće do nedelje, kada je će novonanastali radovi biti izloženi. U prethodne tri decenije nastalo je skoro 700 umetničkih radova. Prostor Doma kulture je otvoren za sve ljubitelje likovne umetnosti, koji hoće da se posete umetnike.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstU subotu 6. Vinski plato u Staroj Pazovi
Sledeći tekstBesplatni udžbenici i pribor za sve prvake na teritoriji opštine Stara Pazova