Pre dva dana, zbog rekonstrukcije i izgradnje izgradnje pruge Beograd – Budimpešta, u okviru koga se vrši rekonstrukcija međunarodnog pravca i deonice koja prolazi kroz Opštinu Stara Pazova, postavljeni su saobraćajni znakovi o predviđenim zaobilaznim putnim pravcima za saobraćaj i zatvaranju pružnog prelaza Stara Pazova – Golubinci.

Prema tome iz pravca Stare Pazove (ide se pravcem Stara Pazova – Inđija – Golubinci) i iz pravca Golubinaca (saobraćaj se preusmerava putem Golubinci – Inđija – Stara Pazova).

Radove izvode „Železnice Srbije“ i kineska kompanija China Railway International. Uprkos obećanju, Infrastruktura Železnice se ni danas nije oglasila sa detaljima zatvaranja prelaza. S obzirom na to, da je ovaj prelaz veoma frekventan zbog preduzeća i firmi u neposrednoj blizini, ali i zbog povezanosti Golubinaca sa Starom Pazovom, najavljena obustava saobraćaja je uznemirala stanovnike ove opštine.

Opština Stara Pazova bez obzira na postojeće alternativne pravce priprema obilaznicu u dužini od 5 km, tako da će se iz pravca Golubinaca skretati u desno ka vojačkom nadvožnjaku kaže predsednik Opštine Đorđe Radinović:

„Jeste put još nije zatvoren, ali biće u narednih desetak dana. Zaista to je veliki problem, i mi razumemo građane, mada je ovaj put od regionalnog karaktera i nadležni su JP Putevi Srbije i Železnica. Izgradnja pruge je projekat od državnog značaja i mi pokušavamo eto koliko možemo da nešto uradimo da bi građani mogli ipak da dođu u Staru Pazovu iz Golubinaca. Uradićemo obilaznicu iako su nam sad jako teški uslovi, vidite da je ovde veliko blato, ali mi smo počeli, radićemo koliko nam vreme dozvoli. Napravićemo obilaznicu na mestu gde se iz pravca Golubinaca pre pružnog prelaza faktički skrene desno, i potom se izađe na nadvožnjak u Vojki. Tako bi mogli ljudi brže da stignu u Staru Pazovu. Drugog načina zaista nemamo. Projekat je, ponavljam, od državnog značaja i nemamo nadležnosti nad njim. Molim građane za strpljenje, razumevanje, pošto je značaj projekta veliki i, na kraju krajeva, biće nadvožnjak za Golubince, neće više biti prelaza sa rampom, čekanja, opasnosti itd.“

Zimski vremenski uslovi tehnički otežavaju izvođenje planiranih radova na pripremi alternativnog rešenja:

“Mi smo angažovali Srem-put koji sarađuje sa nama, koji je ovde najbliži, najpraktičniji i koji se bavi ovom infrastrukturom. U pitanju je investicija koja nije planirana, ali moramo je realizovati. Mislim da će to koštati onako oko 10 – 15 miliona dinara, ali napraviće se privremeni put nasut kamenom i struganim asvaltom preko koga može da funkcioniše saobraćaj, to nam je cilj. Veliki je problem što su sada loši vremenski uslovi. Mi smo se nadali da će se nadvožnjak raditi posle marta, međutim železnice ubrzavaju posao. Ja se nadam da ćemo u narednih dvadeset – trideset dana to završiti, da može da se kreće tom novom saobraćajnicom.

Iz saobraćajnog preduzeća Lasta Srem Stara Pazova saznajemo, da sve dok je fizički moguć prolaz autobusa preko pružnog prelaza, red vožnje se neće menjati.

Prethodni tekstHalo beba aplikacija – vaš saputnik u roditeljstvu
Sledeći tekstČlanice EU donele odluku