U cilju unapređenja bezbednosti dece u saobraćaju na teritoriji Gradske opštine Surčin, tokom juna meseca, realizovani su projekti o pravilnom i bezbednom ponašanju pešaka i ostalih učesnika u saobraćaju u svim surčinskim osnovnim školama.

Bezbednost dece u saobraćaju je tema koja treba da bude prioritet kako roditelja, tako i nastavnika ali i svih opština a u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na teritoriji Gradske opštine Surčin, preduzete su odgovarajuće aktivnosti  u skladu sa Programom unapređenja bezbednosti saobraćaja koji se krajem svake kalendarske godine dostavlja Sekretarijatu za saobraćaj. Osim veoma uspešne aktivnosti podele auto sedišta svim bebama koje su rođene na teritoriji opštine Surčin, iz budžeta opštine finansiraju se i projekti osnovnih škola sa područa Surčina, sa navedenom temom.

Ove godine iz budžeta opštine izdvojeno je ukupno 600.000 dinara za finansiranje projekata osnovnih škola a rok za realizaciju projekata je bio 15 jun. Finansiranjem projekata škola, deci se na najbolji način, njima prihvatljiv, praktično predstavlja pravilno i bezbedno ponašanje pešaka i ostalih učesnika u saobraćaju, na osnovu čega i najlakše primenjuju stečena znanja u praksi.

Završni šrojekat je održan u OŠ „Vuk Karadžić“ u Surčinu, koja  je za ovu priliku najboljim učesnicima projekta obezbedila poklone – vredne knjige, a realizaciju projekta je ispred Gradske opštine Surčin obišla Sanja Karadžić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti GO Surčin.

Opština Surčin će nastaviti da preduzima sve aktivnosti i uvodi novine  u cilju unapređenja saobraćaja i očuvanja života svojih najmlađih sugrađana i u narednom periodu.

Izvor: surcin.rs