Batajničani su se u ogromnom broju odazvali pozivu da plivaju za Časni krst.
Čak 142 plivača učestvovalo je u, sada već tradicionalnoj manifestaciji. Treći put po redu Batajničani i stanovnici okolnih mesta plivali su na Bogojavljenje. Jedan od organizatora Milos Žujko kaže da je ovo rekord. – Bilo je jako hladno veliki broj učesnika, pobednik je Aleksandar Zelenović iz Batajnice. Treći put se plivalo, ovo je do sad rekordan broj plivača. Najmladji plivač je Nikola Žujko, on ima 12 godina i njemu je ovo treći put da pliva za Časni krst. Od 142 plivača bile su i dve devojke što nas posebno raduje. Zahvalio bih se kao organizator Vojsci Srbije i ministru Milošu Vučeviću koji nam je omogućio ponton za plivanje, momcima iz 72. Specijalne brigade koji su došli da plivaju sa nama, zatim opštini Zemun na pomoći oko organizacije, školi folklora „JULIRA“ i svim plivačima na učešcu. Tradiciju nastavljamo i sledeće godine – rekao je Žujko.

Najmlađi plivač, Nikola Žujko, Foto: Informer.rs

Osim plivača, na dunavskoj obali u Batajnici bilo je i mnogo gledalaca kojima je ovo postala omiljena batajnička manifestacija.

– Svake godine sve je više ljudi, što plivača, što gledalaca, a nama koji smo tu stalno to je velika čast. Verujem da će sledeće godine biti još više ljudi – rekao je vlasnik restorana na Dunavu Siniša Teofilović Sipe.

Izvor: Informer.rs
Prethodni tekstDragana Daničić – Mojih 5 poklon ploča
Sledeći tekstZašto je uvedena i koja su narodna verovanja u vezi sa njom