Na “Trgu otvorenog srca“ prvi januar protekao je u znaku dečije radosti i lepih želja.

Otvarajući ovu tradicionalnu manifestaciju, koja se održava peti put po redu, zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak je istakao da ovakve manifestacije i akcije Opština organizuje kako bi se podstaklo rađanje i očuvala porodica.

“Trg otvorenog srca je simboličan uvod da nam godina u koju ulazimo bude bolja, zdravija, srećnija, veselija, bogatija, da sa elanom radimo i stvaramo, da završimo započeto i krenemo da kreiramo nove sadržaje za Zemun, kako bi postao još bolje mesto za život. Lep je dan, i ovde smo da podelimo radost i da sa optimizmom zakoračimo u Novu godinu. Prvog januara zemunska opština tradicionalno daruje majke prvorođenih beba Zemuna – devojčice i dečaka. Tim povodom, mame će dobiti po 100 hiljada dinara, koje poklanja Opština, jer na ovaj način želimo da podstaknemo roditeljstvo. I u ovoj godini nastavićemo sa projektima koji su podrška porodici. Krajem godine podelili smo 11 hiljada novogodišnjih paketića“, rekao je zamenik predsednika Dronjak, i tom prilikom naglasio da se u Zemunu realizuje jedanaest kapitalnih projekata koji će pomoći da se živi još bolje i kvalitetnije.

Na sceni pod otvorenim nebom deca i roditelji su uživali u novogodišnjoj čaroliji, predstavama, koncertima, klovnovima, mađioničarima, i izložbi starih igračaka pod nazivom “Uspomene Deda Mraza“.

Prethodni tekstU Zemunu počela novogodišnja radost
Sledeći tekstPružni prelaz ostaje otvoren do daljnjeg!