JKP „Gradska čistoća” Beograd, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine, sprovešće u utorak 25. maja mere kontrole i smanjenja populacije krpelja na javnim površinama, saopšteno je iz ovog gradskog preduzeća.

Akcijom suzbijanja krpelja, koja će se sprovoditi od 10 do 15 časova, biće obuhvaćene sledeće javne zelene površine, između ostalih delova Beograda I, Zemunski park, SC „Surčin”, Bojčinska šuma. Po potrebi biće obuhvaćene i druge površine: parkovi, izletišta, šetališta, park-šume, šume, dečja igrališta, sportski centri i druge zelene površine na kojima boravi veći broj ljudi i domaćih životinja.

Za potrebe mera kontrole brojnosti krpelja, na teritoriji grada Beograda biće angažovane stručne ekipe JKP „Gradska čistoća” Beograd, Sektora ekologije i unapređenja životne sredine.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Koristiće se preparat koji je registrovan od Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat će se koristi prema uputstvu proizvođača. Tretmani će se sprovesti IGEBA LV 15M raspršivačima i leđnim atomizerima.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da omoguće nesmetan rad, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Prethodni tekstVremeplov, 25. maj
Sledeći tekstKako uložiti reklamaciju za robu kupljenu na internetu?