Ekipe JKP ”Gradska čistoća”, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine, sprovešće u subotu, 19. juna mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama i na teritoriji Gradske opštine Zemun.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi od 19 do 24 sata i obuhvatiće sledeće lokacije: Zelengorsku, Zemun – Donji grad, Zemun – Gornji grad, naselje Sava Kovačević, naselje Bački Ilovik, Kalvariju, Novi grad, naselje Vojni put, Novu Galeniku, naselje 13. maj, Altinu 1, Altinu 2, naselje Plavi horizonti, Školsko dobro, Retenziju, Paviljone.

Za potrebe mera kontrole brojnosti komaraca na teritoriji grada Beograda biće angažovane stručne ekipe JKP ”Gradska čistoća” – Sektora ekologije i unapređenja životne sredine. Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Prema hidrometeorološkoj prognozi klimatski uslovi će biti povoljni za hemijski tretman odraslih formi komaraca. Koristiće se preparat koji je registrovan od Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. ”Čistoća” apeluje na građane da omoguće nesmetan rad njihovim ekipama, a pčelarima da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Izvor: zemun.rs
Prethodni tekstNagrađen naučni podmladak
Sledeći tekstMaja Mihajlović učenica generacije u Ekonomsko-trgovinskoj školi