Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ će sutra, 7. septembra ukoliko vremenske prilike dozvole nastaviti akcije suzbijanja odraslih jedinki komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama teritorije grada Beograda.

Akcija suzbijanja komaraca obavljaće se od 18.00 časova do ponoći i obuhvatiće lokacije Zemun – Donji grad, Zemun – Gornji grad, Retenzija i Zemun polje.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

Žitelji Beograda svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800 000 807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

Foto: Nenad Cakić/JKP Gradska čistoća
Prethodni tekstZatvorena za saobraćaj ulica Cara Dušana
Sledeći tekstVremeplov, 7. septembar