Na pčelinjaku Radoslava Kneževića iz Nove Pazove ukradeno je 11 košnica. Uništene ili pokradene košnice česta su pojava kod rivalstva među pčelarima. Kako Radoslav Knežević tvrdi, to je upravo razlog ove krađe. U obilazak odlazi dva puta sedmično i nije ni slutio da će prilikom poslednjeg odlaska zateći pokraden pčelinjak.

“I ovim putem želim da apelujem na ostale kolege pčelare da obrate pažnju na svoje pčelinjake jer je veliko uginuće zabeleženo ove sezone, mnogi su ostali bez pčela i odlučuju se da ukradu tuđe. Biće velikih krađa.”

Identična krađa desila se pre 9 godina prilikom koje je njegov pčelinjak pretrpeo velike gubitke. Pomoć ne očekuje od države niti od osiguravajućeg društva jer ni do sada praksa nije bila takva.

“Policija jeste izašla na lice mesta i napravila zapisnik. Ako neko nekada primeti i prijavi ukradene košnice, jedina verovatnoća je da se podnese privatna tužba protiv počinioca tog dela, ukoliko bi se utvrdilo da je on. Ali svo iskustvo do sada govori da od toga nema ništa.”

Kako Radoslav navodi, šteta je ogromna jer je pčelinjak bez uračunatog prihoda od sledeće sezone pretrpeo gubitak od 2000 evra.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstBRAVO, DOBRI ČOVEČE Nudi smeštaj lekarima u Batajnici!
Sledeći tekstVremeplov, 27.decembar