Na završnoj svečanosti povodom akcije “Za zeleniji Beograd” JKP “Zelenilo Beograd” dodelilo je danas na Malom Kalemegdanu nagrade i zahvalnice pojedincima koji su uređenjem balkona, dvorišta i zelenih površina dali svoj doprinos zdravijem, zelenijem i lepšem Beogradu.

Nagrade je pobednicima uručio gradonačelnik Zoran Radojičić, koji je tom prilikom pozdravio učesnike u takmičenju i istakao da je ovo osamnaesti put kako se ova akcija održava.

Akcija “Za zeleniji Beograd” iz godine u godinu raste i danas ima sedam kategorija takmičenja i to: najlepša zelena površina oko stambene zgrade, najlepši balkon, najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata, najlepše školsko dvorište, najleše zelenilo oko predškolske ustanove, najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta i najlepša okućnica.

Tročlana komisija izabrala je pobednike na nivou grada, njih 21 nagrađenih za prvo, drugo i treće mesto u sedam kategorija i dve specijalne nagrade.

U kategoriji “Najlepše uređeno školsko dvorište” prvo mesto je osvojila OŠ “Sava Jovanović Sirogojno” iz Zemuna.

Cilj ove akcije je razvijanje pozitivnog odnosa prema zelenilu i cveću kod građana, uz istovremenu motivaciju da u pozitivnoj konkurenciji, za izbor najlepših prostora unaprede stanje svog neposrednog okruženja.

Činjenica da je iz godine u godinu, odziv građana sve veći, pokazuje da je cilj akcije ispunjen i da građani svojim odnosom prema zelenilu teže da i sami doprinesu kvalitetnijem i lepšem životu u Beogradu.

Izvor: 24sedam

Prethodni tekstSutra bez tople vode za potrošače u Batajnici
Sledeći tekstVremeplov, 23. jul