Rekonstrukcija levog koloseka pruge Zemun – Batajnica, u okviru projekta izgradnje pruge za velike brzine na deonici Beograd Centar – Stara Pazova, završena i uspostavljen je redovan železnički saobraćaj.

Rekonstruisani levi kolosek pruge Zemun – Batajnica dug je 10,6 kilometara.
To su saopštili ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i ambasadorka Kine Čen Bo nakon sastanka u Vladi Srbiji.

Rekonstruisnim levim kolosekom na deonici Zemun – Batajnica uspostavljen je redovan železnički saobraćaj, a vozovi će zbog radova na desnom koloseku ove pruge saobraćati brzinom do 50 km na sat.

U okviru radova na rekonstrukciji deonice pruge Zemun – Batajnica, u železničkoj stanici Zemun rekonstruisana su i tri stanična koloseka i izgrađena dva perona u dužini od po 400 metara. Radove na toj deonici brze pruge izvode kineske kompanije „China Railway International“ i „China Communications Construction Company

Ministar Momirović razgovarao je sa ambasadorkom Kine o realizaciji projekta brze pruge u Srbiji, kao i nabavci vozova koji će moći da idu 200 km na sat i najavio da bi te vozove trebalo da imamo već do kraja sledeće godine.

„Pričali smo o nabavci vozova koji će ići 200 km na sat na našim prugama, prvoj fazi izgradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte, a onda i dalje od Beograda do Niša na železničkom Koridoru 10“ – rekao je Momorović nakon sastanka u Vladi Srbije.

Prethodni tekstRadovi u naselju Šangaj
Sledeći tekstOnline nastava od ponedeljka za deo učenika