Porodica Đorđević se bavi proizvodnjom i prodajom domaćih neprskanih borovnica i proizvoda od borovnice u selu Zeoke na planini Jelici na 550m nadmorske visine.

Priča o nama

Prirodne lepote sela Zeoke, planina Jelica (500m nadmorske visine), sa pogledom na Guču i celo Dragačevo, mesto gde sam odrasla i gde je počela naša porodična priča sa mojim suprugom.

Pre tačno 10 godina saopštila sam roditeljima da bih želela da zasadimo malinu (da i mi gajimo maline, kao mnogi meštani našeg sela). Tada počinje naše intenzivno razmišljanje i razvijanje ideja o nabavci kvalitetnih sadnica malina kao i o idealnom zemljištu pogodno za uzgajanje maline. Na samom početku našeg malog porodičnog posla sa malinama, sasvim slučajno upoznajem sadašnjeg supruga koji je obožavalac prirode i poljoprivrede, i od njega dobijam samo 500 sadnica borovnica. U tom momentu borovnice su bile za našu ličnu upotrebu. Veoma brzo interesovanje za neprskane borovnice koje smo uzgajali je poraslo i tako ideja sa malinama prestaje. Godine 2015. zajedničkim snagama smo napravili mini voćnjak borovnica i veoma  brzo smo ubrali prve neprskane plodove. Kako je interesovanje za neprskane borovnice sve više raslo, počeli smo da ozbiljnije razvijamo proizvodnju što je podrazumevalo i širenje plasmana.

Tada smo po želji naših kupaca borovnica napravili:

  • prvi pekmez od borovnica (bez šećera, bez ikakvih dodataka, bez zaslađivaca, bez konzervansa, samo 100% borovnice).
  • hladno ceđeni matični sok od borovnica bez šećera i
  • slatko od borovnica.

Godine 2018. godine proširili smo voćnjak i danas imamo razvijen porodični posao koji od početka pokreće ljubav prema onome što radimo, ljubav prema prirodi i želja da se svi što zdravije hranimo.

Što bi rekla moja mama: „Ništa nam nije teško“. Uživamo sa svojom decom u prirodi, u svim aktivnostima, zadacima i izazovima koje jedan voćnjak sa sobom nosi.

Od samog početka borovnice ne tretiramo ni sa herbicidima, ni sa pesticidima. Zato smo sigurni da su naše borovnice zdrave kao i svi drugi proizvodi od borovnica. Stekli smo puno kupaca koji su se uverili da su borovnice stvarno neprskane, sveže, zdrave i ukusne.

Koje sorte gajimo?

Zasađene su sorte: Liberty i Chandler.

  • 100% neprskane, nikada nisu prskane ni pesticidima ni herbicidima
  • gajene na 100% prirodan način
  • sveže
  • zdrave
  • ukusne
  • gajene s ljubavlju
  • laboratorijski ispitane

Sa prvim cvetom bobica borovnica otvaraju novu sezonu upisivanja porudžbina. Berba počinje u julu i trajaće do polovine avgusta.

U ponudi ćemo imati i hladno ceđeni matični sok bez šećera, bez vode i bez drugih dodataka, kao i pekmez od borovnica bez šećera i bez konzervansa.

Mi možemo da ih zamrznemo za vas i da ih isporučimo kada vam bude odgovaralo.

Ponuda i cenovnik

Sveže ubrane borovnice, 1 kg – 1100 din
Zamrznute borovnice, 1 kg – 1300din

Hladno ceđeni matični sok, 250ml – 400din
Pekmez od borovnica bez šećera, 200ml – 500 din

Način dostave

Za porudžbine preko 5.000 din dostava je besplatna, dok za porudžbine ispod 5.000 din naplaćuje se dostava po važećem cenovniku Post Ekspresa ili lična dostava 400 din za područje Beograda. Za poručenih 10kg sveđih borovnica, dobijate 1kg gratis.

Fotografija za naslovnu: Freepik/Palilula.info
Prethodni tekstBatajnica dobija nove pešačke staze
Sledeći tekstHašimoto sindrom – sve što bi trebalo da znate