Vreme pred praznike

Narednih sedam dana jutra sa mestimično slabim mrazom i maglom, koja će se u nižim predelima zadržati i veći deo dana. Tokom dana malo i umereno oblačno i suvo sa temperaturom oko proseka za ovo doba godine. Početkom sledeće nedelje očekuje se novo naoblačenje sa padavinama.

Poznati meteorolog Đorđe Đurić objavio je na Fejsbuku svoje predviđanje za narednih desetak dana: „I narednih 10 dana bez snega i prave zime na vidiku. Mada, još uvek nam je kalendari jesen, iako smo 1. ušli u klimatološku zimu.

Nažalost svih koji priželjkuju pravi zimski ugođaj za doček Božića po gregorijanskom kalendaru to je sve manje verovatno jer bi se naš region sve do oko 27.12 nalazio u relativno toplom jugozapadnom vazdušnom strujanju te bi bilo svakako pretoplo za sneg u nizijama„, kaže Marko Čubrilo i nastavlja: „Naravno da još uvek moguće da cela sinoptika malo “požuri” i da hladan vazduh do nas stigne ranije, ali za sada to deluje malo verovatno. Oko 24.12. se računa na jače pogoršanje uz kišu, sneg na planinama i jak južni i jugozapadni vetar. Znatno veće šanse za sneg se javljaju posle 26.12. kada modeli simuliraju probijanje hladnog vazduha i nad naš deo Evrope uz sekundarnu ciklogenezu nad Jadranom. Takav razvoj sinoptike bi nam mogao doneti prvi pravi sneg u nizijama ove zime“ – zaključuje on.

Izvor: espreso.rs/kurir.rs
Prethodni tekstRadovi u Zemunu, dve autobuske linije menjaju trasu do februara
Sledeći tekstVremeplov, 17.decembar