Miran Pogačar iz Udruženja radnika na internetu kaže da je današnji sastanak u Vladi Srbije u vezi sa rešavanjem pitanja naplate poreza za frilensere završen bez dogovora i da frilenseri ne odustaju od zahteva da se otpišu potraživanja za sve u prethodnih pet godina.

On je rekao da su o najnovijem predlogu Vlade Srbije predstavnici Udruženja danas razgovarali sa premijerkom Anom Brnabić, direktorkom Poreske uprave Draganom Marković i predstavnicima Ministarstva finansija.

„Na sastanku smo razgovarali o predlogu Vlade Srbije koji smo dobili juče. Taj predlog nije ni približno onome što smo zahtevali, a to je da se od oktobra 2020. krene sa naplatom poreza”, kaže Pogačar.

Naveo je da Vlada smatra da je njen predlog iskorak, ali da su u Udruženju apsolutno uvereni da to nije nikakvo rešenje problema.

Pogačar je rekao da frilenseri ne odustaju od svog zahteva i najavio protest za 24. april.

Kako je ranije rečeno za Tanjug u Ministarstvu finansija, Vlada je frilenserima predstavila novu ponudu na osnovu koje će oko 80 odsto njih biti oslobođeno plaćanja poreza i doprinosa koji nisu regulisali u prethodnih pet godina.

Takođe, taj predlog predviđa i da država preostalim frilenserima otpiše sve kamate i da ponudi reprogram u trajanju od 10 godina.

Poreska uprava je u oktobru prošle godine pozvala radnike na internetu da sami obračunaju svoja dugovanja tokom prethodnih pet godina ukoliko nisu redovno izmirivali svoje zakonske obaveze prema državi, zbog čega su frilenseri negodovali u više navrata u prethodnom periodu.

Izvor: politika.rs
Prethodni tekstPorodicama izbeglih lica nerešenog stambenog pitanja donirano 11 seoskih kuća
Sledeći tekstVremeplov, 31. mart