Najboljim proizvođačima pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo, voćnih i povrtarskih prerađevina, supa, začina, mineralnih voda, osvežavajućih bezalkoholnih pića, kafe i čaja, danas su na Novosadskim sajmu dodeljeni pehari, plakete, povelje i medalje.

Među najboljima, kada su u pitanju pčelarski proizvodi, našao se proizvođač Stefan Stevanović iz Surčina, kojem je dodeljena Zlatna medalja za kvalitet bagremovog meda.

“Ovde sam došao na sugestiju prijatelja, nisam se nadao zlatnoj medalji, ali evo tu je. Izuzetno je veliko priznanje. Ja sam već dobio priznanje na tržištu, jer smo sav med prodali, ali ovo je samo kruna cele prošlogodišnje sezone koja je bila ne tako dobra, ali je med bio izuzetno kvaltetan”, naveo je Stevanović.

A bilo je i onih koji su kući otišli sa više nagrada u rukama.

Nagrade su dodeljene povodom 88. međunarodnog poljoprivrednog sajma koji će biti održan od 18. do 24. septembra.

“Uvod u 88. međunarodni poljoprivredni sajam jeste tradicionalna dodela najuspešnijima na ocenjivanju kvaliteta. Ove godine ćemo na 30 rodnih grupa ocenjivati kvalitet prestižnih proizvoda i usluga. Očekujemo kada je reč o sajmu zamašan broj kompanija, a raduje nas podrška Ministarstva poljoprivrede, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada. Češka, kao zemlja partner će nastupiti u izvrsnom kapacitetu”, istakao je izvršni direktor za sajamsku delatnost Boris Nadlukač.

On je dodao i da su svoje izlaganje na predstojećem poljoprivrednom sajmu potvrdile i Italija, Holandija i Belorusija i istakao da se nada da će ovaj sajam biti početak vraćanja sajamske industrije ne samo u Novi Sad, već i u čitavu Evropu.

Nakon današnje dodele priznanja, stručna komisija nastaviće i u narednom period da dodeljuje najznačajnija priznanja Novosadskog sajma najuspešnijim kompanijama, pojedincima i institucijama.

Izvor: Dnevnik.rs

Prethodni tekstU Zemunu održana revija ritmičke gimnastike „Ritam Beogradu“
Sledeći tekstBazar „Umotvorine i rukotvorine Banijaca“