Od 20. decembra ove do najverovatnije 10. januara sledeće godine svi strani državaljani koji ulaze u Srbiju moraće da imaju negativan PCR test. Što se tiče naših građana koji dolaze iz inostrastva, Ustav im garantuje da mogu da dođu. Ako nemaju PCR test moraće da budu u kućnoj izolaciji 10 dana, koju mogu da prekinu ukoliko urade PCR test i ako se pokaže da je negativan – rekla je dr Darija Kisić Tepavečvić.

Postojeće mere, uvedene pre desetak dana, daju rezulatate, to nabolje odražavaju korona brojke koje su u padu poslednjih dana, ali to nije dovoljno da bi neke mere bile ukinute. Naprotiv, kriva se, što bi rekli epidemiolozi, zaravnila ali visoko, što znači da i dalje imamo nekoliko hiljada zaraženih dnevno.

Uz to, praznični period pred nama predstavalja i veći rizik za širenje zaraze, zbog okupljanja, kao i zbog dolaska naših ljudi iz inostranstva.

Podsetimo, Krizni štab je prethodno zasedao u petak, kada je odlučeno da se sačeka da prođe vikend kako bi se ponovo razmotrila epidemiološka situacija i donele mere adevkatne trenunoj situaciji. Od ostalih odredbi, na snazi ostaju mere kojima će tržni centri, butici, kafići i klubovi, restorani, tertane, frizeri, biti zatvoreni posle 17 sati radnim danima. Preko vikenda i dalje sve ostaje zatvoreno.

Prethodni tekstPreti li zabrana za Nikoljdan: Danas nove mere
Sledeći tekstVremeplov, 15.decembar