Ako volite životinje i brinete o njima i našem zajedničkom životnom okruženju, Orkica je mesto gde se može puno toga naučiti baš o životinjama i kako da im pomognemo koliko je u našoj mogućnosti.

Marko i Maša su superheroji koji vas vode kroz sajt ove organizacije koja se bavi zaštitom i pravima životinja, a Orkica je posebno osmišljena i prilagođena najmlađima.

Orkica organizuje kreativne radionice za decu na kojima deca istražuju i otkrivaju šta je potrebno životinjama; izlete na kojima se obilaze prirodne lepote Srbije i akcije gde deca zajedno sa odraslima iz svoje okoline smišljaju razne aktivnosti – hranjenje labudova, organizovanje izložbi ili itrada kućica za mace, kuce, slepe miševe.

Takođe, na njihovom sajtu postoji dnevnik dobrih postupaka, gde možete poslati dečiji crtež, pismo ili fotografiju nečega što ste uradili za prirodu i životinje.

Na sajtu se nalazi i interaktivna igrica „Izazov prirode“, koja je osmišljena tako da ne možete preći na sledeći nivo dok ne obavite zadati zadatak, a onda vam stigne šifra – ključ za naredni.

Kutak za odrasle je mesto gde se možete informisati o radu Orkice, čime se bavi i kako radi, o njihovom iskustvu, kao i forma kako prijaviti dete u klub Orkica. Tu je i kutak za vaspitače i učitelje koji je osmišljen tako da oni koji žele da u sklopu svog edukativnog rada uključe i ovaj važan segment kao što je očuvanje prirode i briga o životinjama, dobiju potreban materijal i nastavne jedinice koje se mogu primeniti u radu.

Blog je mesto gde možete pročitati razne zanimljive i korisne informacije.

www.orkica.rs

Izvor: beogradzadecu.com

Prethodni tekstPoreska kontrola prihoda fizičkih lica ostvarenih u inostranstvu
Sledeći tekstBesplatna digitalna konferencija za roditelje